.

01 iunie 2013

Jack the Giant Slayer (2013)

Jack the Giant Slayer (2013) on IMDb 
   Nu pot decât să mă bucur că o astfel de ... tâmpenie, că altfel nu știu cum să-i zic, abia și-a acoperit bugetul cu încasările la nivel mondial. Dacă cineva poate să oprească astfel de filme să mai apară, atunci aceia suntem noi, consumatorii de filme, prin lipsa noastră de la cinema. Dacă nu are succes prima încercare, nu se mai face și a doua, iar dacă mai multe filme de acest gen vor eșua la box-office, sigur vor schimba tactica. Simplu.

Eu mi-am promis că nu mă duc să mai văd la cinema niciun film care reinventează basmele după bunul plac al producătorilor, doar de dragul de a ne arunca în ochi cât mai multe efecte speciale și clișee folosite la infinit. Dacă "Oz the Great and Powerful" a avut ceva respect pentru public și pentru banii dați la cinema pe bilet, filme precum "Jack the Giant Slayer", "Snow White and the Huntsman" sau "Hansel and Gretel: Witch Hunters", pur și simplu și-au bătut joc de noi, de banii noștri, de timpul nostru liber și bineînțeles, de basmele din care se inspiră.

În cazul de față, frustarea mea nu se rezumă la faptul că povestea este alta decât o știam și că este bazată pe efecte speciale, lucrurile astea erau evidente de la început, ci la faptul că are atât de multe minusuri că nu știu de unde să încep.

Scenariu foarte prost, personaje lipsite de farmec, replici banale, lipsa unui personaj negativ puternic (uriașii sunt o gloată de nătărăi pe care i-ai pus la punct cu un singur obiect), o porție de romantism de doi lei încă din primele minute, acting slab (Nicholas Hoult și Eleanor Tomlinson sunt lipsiți de credibilitate, iar ceilalți nu au șansa să arate ceva mai bun) , lipsa suspansului (în bătălia din final pare un joc video jucat de un gamer înrăit la nivelul pentru începători), lipsa umorului sau mai bine spus câteva încercări penibile de a fi amuzant, lipsa unui strop de emoție, muzica deloc memorabilă și nici efectele în care s-au investit atâția bani nu sunt foarte bune decât pe alocuri.

Poate sunt prea aspru sau poate sunt doar realist, cert este că m-a plictisit îngrozitor până în ultimele 30 de minute, când iadul se dezlănțuie și zgomotul chestiilor care ard și se prăbușesc m-au mai trezit din starea de apatie.

Concluzia: genul de film care odată ieșit de pe ecranul IMAX își pierde și singura calitate pe care o are și devine de-a dreptul inutil de vizionat.


VERDICT:

Official Site: http://jackthegiantslayer.warnerbros.com/
Sites: Rotten Tomatoes Metacritic CinemaRX Cinemagia

4 comentarii :

  1. deci in cele din urma si-a acoperit bugetul? ca erau articole intregi dezbatute pe tematica asta la mai multe filme, deja arata a comert...nu prea m-as incumeta la filmul asta, sa stii ca daca era o animatie alta era treaba...animatiile sunt mult mai originale si redau mult mai bine "repovestirile" astea de genul basmelor :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform IMDb și boxofficemojo.com, filmul ăsta a avut un buget de producție de $195 milioane, iar încasările la nivel mondial sunt de $197,539,498, așa că bugetul de producție este acoperit. Că s-au pierdut aproape $100,000,000 pe un marketing prost, este o altă poveste (costuri suplimentare).
      Cât despre animații, sunt de acord cu tine, doar că animațiile nu sunt deloc în pană de idei încât să se apuce să reinventeze basme :)

      Ștergere
  2. din cate stiam eu, filmul a generat pierderi de peste 100 de milioane pentru WB.
    p.s: bun comentariul, desi nu prea sunt de acord cu el :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate, în jur de $100M bani pierduți de WB pe un marketing slab. Ca și buget de producție, cu chiu, cu vai, a reușit să-l acopere. Partea bună este că nu cred că este cineva atât de tâmpit să mai investească bani într-un sequel.

      p.s. la p.s.-ul tău: știu, ți-am citit comentariul de pe SX ;)

      Ștergere