.

31 mai 2013

Zambezia (2012)

Zambezia (2012) on IMDb
  Sunt animaţii care se adresează exclusiv celor mari, sunt animaţii care împacă toate vârstele şi sunt animaţii care se adresează mai mult celor mici. Zambezia, fără doar şi poate, intră în a 3-a categorie.
Din acest motiv, dacă nu sunteţi însoţitorul unui copil sau dacă nu aveţi o poftă nebună să vedeţi o animaţie 3D, nu prea sunt motive să fiţi în sala de cinema.

Pentru a avea aşteptările potrivite, trebuie ştiut de la început că Zambezia nu este unul dintre filmele animate ale marilor studiouri de la Hollywood, ci vine din Africa de Sud şi are un buget foarte mic pentru o astfel de producţie, chiar dacă se laudă cu cel mai mare buget al unui film de animaţie african.

Scenariul vine cu câteva chestii interesante legate de organizarea Zambeziei și folosește într-un mod original calitățile unor specii de păsări, dar, din păcate, are o intrigă puerilă, nu se abate nici un moment de la traseul obişnuit, nu dezvoltă deloc personajele atât de familiare din alte animaţii şi nici situaţiile importante, iar umorul se rezumă doar la câteva replici ale unui marabou. Este adevărat că pentru umor mai avem pe acolo și personajul Ezee, doar că lui nu prea îi iese, cel puțin mie nu mi s-a părut deloc amuzant.

Limitată de buget, partea tehnică are și ea neajunsuri la realizarea şi mişcarea personajelor (în special în scenele de luptă din final), dar reuşeşte să se menţină la un nivel acceptabil prin modul în care ne prezintă acest tărâm special destinat păsărilor. Decorul animat transpune destul de bine peisajele din realitate, iar paleta de culori este suficient de plăcută ochiului încât să te convingă să vizitezi astfel de locuri, animaţia reuşind să fie şi un bun ambasador al Africii de Sud.

Concluzia: o aventură animată păsărească dedicată doar celor mici, unde vor descoperi alături de șoimul Kai, ce înseamnă curajul, prietenia, dar și puterea unei comunități unite.


VERDICT:

Official Site: http://www.zambeziamovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

4 comentarii :

  1. Aatrox Champion Spotlight
    https://www.youtube.com/watch?v=eyCfxyhuZqU/

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut si eu recent cateva animatii printre care Wreck-it Ralph, la ce imi povestesti tu nu m-as incumeta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi.. nici nu-ți recomand animația asta. Nu ai vârsta potrivită :)

      Bine că mi-ai adus aminte de Wreck-it Ralph, poate îi "trag" și lui un comentariu zilele astea. Ți-a plăcut ?

      Ștergere
    2. sa stii ca nu a fost asa stralucita animatia dar merita o vizionare, are destule momente bune :)

      Ștergere