.

15 mai 2013

Warm Bodies (2013)

Warm Bodies (2013) on IMDb
    Warm Bodies, noul film al lui Jonathan Levine, menține din primul și până în ultimul minut o atmosferă degajată și un ton ușor sarcastic, lucru care îi face în mod paradoxal și bine și rău în același timp.

Bine, pentru că atâta timp cât îți arată din primul minut că nu se vrea luat în serios, te împiedică să dai cu el de pământ și te face să-l accepți așa cum este și să fii suficient de relaxat încât să guști o astfel de poveste tâmpițică până la capăt, să închizi ochii la multele hibe pe care le are și să te amuzi la câteva situații caraghioase, la monologul interior foarte simpatic al lui R, dar mai ales la aluziile delicioase îndreptate către clasica poveste a lui Shakespeare, Romeo și Julieta (numele personajelor, situația lor "socială", poziția tatălui, scena balconului).

Rău, pentru că luând această poziție de film "neserios" (ca bomboanele M&M) care vrea doar să-ți ofere o porție de relaxare pe moment, nu este atent cu detaliile, nu dezvoltă deloc povestea care urmează un făgaș previzibil, iar personajele nu au nici măcar acel minim necesar de dezvoltare. Toate aceste minusuri îl fac să fie ceva mediocru și foarte ușor de uitat.

O mențiune specială merită coloana sonoră, care mereu iese în evidență ca un mare plus în filmele lui Levine, dar și decorul post-apocaliptic suficient de credibil.

ps: dacă se întreabă cineva "de ce? " și "cum de nu...?", mi-am impus să nu fac comparații cu Twilight pentru că nu merită să ocup o bună parte din părerea despre acest film cu așa ceva. Punct.

Concluzia: atmosfera degajată, tonul ușor sarcastic, un zombie simpatic, umorul, decorul și coloana sonoră, sunt suficiente motive să-i dați o șansă, chiar dacă povestea este naivă, previzibilă și plină de hibe.


VERDICT:

Official Site: http://warmbodiesmovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu