.

25 martie 2013

The Croods (2013)

The Croods (2013) on IMDb
  Această animație este exemplul perfect de divertisment pentru toată familia.

Cu toate că acțiunea plasată în preistorie și desfășurarea ei se aseamănă cu celebra serie Ice Age, cu toate că bunicuța pare copiată din ultimul film al aceleiași serii și cu toate că Eep seamănă destul de mult cu prințesa Merida din Brave, vine cu suficiente chestii și personaje noi și merge pe cu totul alt mesaj, incât nu poate fi acuzată de lipsa de originalitate.

Acțiunea te ține în priză din primul și până în ultimul minut, personajele au lipici (Belt este memorabil), fazele și replicile amuzante sunt servite rapid încât să nu ai timp să fii serios, decorul este o încântare vizuală, 3D-ul oferă și el câteva momente spectaculoase (dar se putea ceva mai bine), iar vocile sunt bine alese.

Cel mai mult însă, m-a atras mesajul (folositor pentru mulți și în ziua de azi), acela de a nu fi limitat precum oamenii cavernelor și de a fi mereu într-o continuă descoperire.

Ca să fiu cârcotaș și realist în același timp, m-a deranjat puțin că s-a mers pe ideea de amuzament total, fără să aibă puțin substrat pentru cei trecuți de o anumită vârstă și faptul că îi lipsește emoția. Este o scenă între tată și fiică ce putea fi cu adevărat emoționantă, dar nu a fost accentuată.

Concluzia: atunci când vrei să râzi bine, foarte puține animații pot fi o alegere mai bună. Aștept cu mare interes un sequel.


VERDICT:


Official Site: http://www.thecroodsmovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu