.

27 martie 2013

The Amazing Spider-Man (2012)

The Amazing Spider-Man (2012) on IMDb 
   Filmul lui Marc Webb nu este altceva decât un reboot neinspirat al Spider-Man-ului din 2002.
Cu excepția alegerii lui Andrew Garfield în rolul supereroului, nimic nu mi s-a părut mai bun decât ce a făcut Sam Raimi, din contră, a pierdut teren la câteva capitole importante:

1. Relația dintre Maguire și Dunst a fost una specială încă de la început, mai matură, mai pasională, cu mai multe implicații și care nu te lăsa indiferent. Relația dintre Andrew Garfield și Emma Stone este una ușoară, adolescentină, care nu te implică în niciun fel, doar te amuză pe ici pe colo.

2. Transformarea lui Maguire în Spider-Man a avut tensiune și modul în care acesta și-a însușit puterile a fost unul mai realist, lent și cu emoții. Aici, transformarea lui Garfield este trecută la capitolul amuzament, iar modul rapid în care își arată noile aptitudini este prea fals. Este prea repede stăpân pe situație.

3. Faptul că Peter își dezvăluie foarte repede secretul lui Gwen, este un alt punct în minus. S-a pierdut farmecul acela de "a fi îndrăgostită de un justițiar mascat cu identitate necunoscută".

4. Din punct de vedere al Villain-ului, Willem Dafoe vs. Rhys Ifans = 4-0 la pauză.

5. Lipsește personajul Harry Osborn (sau măcar un "înlocuitor"), esențial din multe puncte de vedere.

6. După filmul lui Raimi m-am simțit ca după un blockbuster reușit cu de toate și abia așteptam partea a 2-a, pe când după "uimitorul" Spider-Man am rămas doar cu un feeling plăcut și nimic mai mult. Ceva simpatic pe moment, dar care se uită repede.

7. Cu toate că a avut un buget mai mare decat celălalt și tehnologie de ultimă oră, cadrele de sus cu Spider-man-ul Garfield cutreierând orașul nu m-au impresionat.

Lăsând la o parte comparațiile, este un popcorn movie cât se poate de relaxant după o zi grea. Are actori simpatici, are câteva faze amuzante, o regie bună, o coloană sonoră potrivită și un 3D destul de vizibil pe alocuri.

Concluzia: chiar dacă lasă impresia de multă superficialitate și este mai slab decât oricare dintre cele 3 filme ale lui Sam Raimi, este suficient de distractiv încât să merite cele 2 ore și 16 minute alocate vizionarii.


VERDICT:


Official Site: http://www.theamazingspiderman.com/site/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu