.

24 martie 2013

The Avengers (2012)

The Avengers (2012) on IMDb 
   Doar pentru că a reunit cațiva supereroi Marvel în același film și pentru că i-a pus să lupte împreună, nu înseamnă că este ceva "epic" și nici că este cel mai bun film de acest gen. În percepția mea, un film foarte bun are alte coordonate.

Scenariul este destul de simplu: ăia buni vs. ăia răi. Ăia buni au aproape 2 ore la dispoziție să facă gargară, să pună țara la cale, să se tachineze cu niște glume banale în mare parte și să se comporte ca niște adolescenți care vor să arate cine este cel mai tare.
Ăia răi, care nu sunt atât de răi încât să le dea vreo emoție supereroilor noștri, vor să pună stăpânire pe pământ (intrigă fumată din 1900 toamna) și își construiesc liniștiți tactica superficială și previzibilă fără să apară prea mult în peisaj. Apoi, vreo 30 de minute de bum bum și poc poc, spectaculos ce-i drept, și gata filmul.

Actingul este decent, dar cu nimic mai special decât în multe alte filme de același gen.
3D-ul este aproape inexistent, efectele sunt bune dar nu ceva extraordinar , regia își arată calitățile abia înspre final, muzica nu este accentuată suficient încât să crească nivelul filmului, iar decorul este fad până în ultima parte când acțiunea se mută pe pământ.

Dacă ăsta este film de top 250 pe IMDb, dacă ăsta este film care să primească 92% păreri pozitive din partea criticilor de specialitate și multe elogii pe toate site-urile și blogurile de profil, atunci cu siguranță cinematografia nu își mai merită numele de "a șaptea artă".

Să nu se înțeleagă că nu mi-a plăcut, ba chiar a fost ceva simpatic și foarte relaxant, dar nu înțeleg de unde și pentru ce supraaprecierea asta în masă.

Concluzia: film de popcorn, bun de văzut o dată pentru relaxare și pentru plăcerea de a vedea atația supereroi la un loc.


VERDICT:



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu