.

22 martie 2013

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013) on IMDb
   Pană mare de idei la Hollywood dacă au ajuns să imprumute două nume și o întâmplare dintr-un basm pentru a face un film conform cu cerințele lui 2013, adică efecte speciale, 3D, violență si multă stupiditate.

Foarte amuzantă și totodată de neînțeles mi s-a părut promovarea filmului sub deviza "classic tale, new twist". Care "classic tale" și ce înseamnă "new twist" ?! Mai potrivit ar fi fost "classic characters, new story".
Chiar dacă suna rău încă din faza de proiect, am zis totuși să nu fiu ursuz și să-i dau o șansă.

Tommy Wirkola s-a distrat cu vrăjitoarele din evul mediu (?!) la fel cum a făcut-o și cu zombie naziști în Dod Sno (2009), doar că de data asta nu prea a mai avut gust.

Titlul este cel mai bun rezumat al filmului. Ce-am văzut ?!...păi, o încercare de comedie neagră cu chipeșul Hansel și simpatica Gretel care se iau la trântă cu vrăjitoarele, la un moment dat chiar foarte multe.
Scene de luptă la greu, sânge suficient cât să fie interzis celor mici, efecte 3D acceptabile, două-trei momente amuzante, un funduleț sexy, un căpcăun simpatic și....cam atât.

Ca orice kitsch care se respectă, își lasă loc și de o continuare pentru care sigur nu voi mai da banii la cinema. O voi păstra pentru o seară în care să fiu suficient de beat să mă distrez maxim la așa ceva.

Concluzia: carisma actorilor principali și câteva efecte 3D, au salvat filmul de la o notă mult mai mică.


VERDICT:


Official Site: http://www.hanselandgretelmovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu