.

21 martie 2013

Cloud Atlas (2012)

Cloud Atlas (2012) on IMDb
    Un mix bun și inteligent de dramă, romantism, mister, sf, aventură, suspans și chiar comedie, destul de neagră în unele momente. Practic, în cele aprope 3 ore, indiferent de gusturi vei găsi cu siguranță câteva momente care să te încânte.

Scenariul este foarte bun, în special la capitolul coerență. Să ai un scenariu coerent care sare prin 6 povești din 6 perioade diferite fără să țină cont de ordinea cronologică, este foarte greu. In plus, temele abordate (pentru că nu este doar una) sunt atât de complexe încât, o analiză amănunțită a lor se poate întinde pe sute de pagini.

Un alt lucru care mi s-a părut excelent, a fost ideea de a folosi aceiași actori pentru fiecare perioadă. Cine este foarte atent la final, va ințelege și importanța acestui lucru care face filmul și mai interesant decât pare la prima vedere.

Machiajul, unul dintre cele mai importante capitole ale filmului a fost înger și demon. Pe cât de reușit a fost in unele situații , pe atât de forțat mi s-a părut în altele ( de ex: Hugo Weaving în rolul "Nurse Noakes" a arătat la fel de rău ca Travolta în "Hairspray").

Actingul nu a fost de ținut minte, dar a fost suficient de bun. Fiecare actor în parte și-a demonstrat polivalența, intrând bine în pielea personajelor jucate. Cel mai mult mi-au plăcut Jim Broadbent în rolul "Timothy Cavendish" și Tom Hanks în scurta și delicioasa apariție ca "Dermot Hoggins".

Regia a fost și ea la un nivel bun, dar eu zic că se putea mult mai bine. În segmentul viitorului distopic regizat de frații Wachowski am simțit o mare influență de Matrix (pană de imaginație ?!), iar în ultimul segment (cel post-apocaliptic) cu ceva mai multă creativitate se puteau oferi multe artificii regizorale. Cine a văzut "The Fountain (2006)" știe la ce mă refer.

Concluzia: Suficient de intrigant pentru iubitorii filmelor cu tentă intelectuală, dar și suficient de cursiv pentru cei care nu sunt tocmai fani ai filmelor "complicate". Trebuie doar puțina răbdare în primele 30 de minute.


 VERDICT:


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu