.

19 iulie 2013

The Heat (2013)

The Heat (2013) on IMDb
  Pe scurt, "The Heat" este Miss Congeniality Sandra Bullock și cu hoața de identitate Melissa McCarthy, puse în același film. Nimic nou din punct de vedere al personajelor, nimic nou la capitolul scenariu și nu în ultimul rând, nimic nou la capitolul gaguri.

Nu-i primul și nici ultimul film în care personajele se urăsc la început, apoi sunt obligate să colaboreze și în final ajung să fie cele mai bune prietene. Pentru asta însă, este nevoie ca ele să treacă prin aceleași faze penibile și clișeice, așa cum ne-au obișnuit comedioarele astea ale americanilor.

Din punct de vedere al amuzamentului, pot să spun că își face treaba doar pe jumătate, prin comicul de limbaj. Schimburile de replici dintre personaje, ironiile mai mult sau mai puțin inteligente, cât și limbajul vulgar folosit în unele momente, m-au ţinut cu zâmbetul pe buze. În schimb, umorul de situație este prostesc și fără sens, singura excepție fiind cea în care pisica este în centrul atenției. Poate e distractiv să vezi cum cineva este împușcat în organele genitale, cum cineva este scăpat din greșeală peste balustradă, cum o manevră Heimlich se transformă într-o incizie, cum se înghesuie o familie numeroasă și un câine într-o camionetă sau cum o alună rămâne blocată în nară, dar eu nu am descoperit încă acest tip de umor.

Despre distribuție pot să spun că Melissa McCarthy este excelentă și cam duce tot filmul de una singură. Sandra Bullock este falsă, plină de expresii faciale forțate și lipsită de carisma cu care ne-a obișnuit în multe alte filme. Probabil scălămbăielile nu îți mai ies după o anumită vârstă și ar trebui să te îndrepți spre lucruri mai serioase.

Ca să fiu și puțin obiectiv, mă simt nevoit să spun că în sala de cinema s-a râs destul de mult, ba chiar s-a aplaudat la două-trei momente, așa că pentru publicul larg este cu siguranță o comedie care și-a atins scopul.

Concluzia: prea puţin umor şi prea multă prosteală pentru ca cele 2 ore să treacă neobservate.


VERDICT:

Official Site: http://www.theheatmovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

4 comentarii :

  1. E greu sa faci o comedie buna, mult mai greu decat o drama si in ultimul timp, din pacate, scenariile sunt slabute. Din nefericire, The Heat este cea mai buna comedie a anului, cel putin pana acum, deoarece in ciuda tuturor cliseelor, tot reuseste sa te faca sa razi mai mult decat la orice alta comedie cu pretentii lansata in 2013. La Hangover 3 abia am schitat 2 zambete si un singur ras sanatos la final.
    Pana la urma daca te-ai uitat la trailer inainte, daca stii ideea de baza, inseamna ca ai anumite asteptari, iar The Heat nu ne inseala ca alte trailere de filme. E o comedioara de vara cu destule gag-uri si o recomand oricui doreste sa se destinda. Eu unu' astept si The Heat 2 :)

    La finaal - o mica observatie: Sandra Bullock e experta in comedii romantice, spre deosebire de Melissa McCarthy, care "si-a facut mana" prin seriale...

    ...si o provocare: la ce comedii ati ras cel mai mult? Asa de mult incat sa va doara burta/muschii abdominali si falcile/pometii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din punctul meu de vedere nu există comedie la care să râzi atât de mult încât să te doară ceva...dar sunt comedii la care râzi suficient de mult încât îți rămân în minte și le revezi cu prima ocazie. O să fac și un articol cu exemple de comedii la care am râs mult, dar în cazul de față, cred că ar fi mai corect să comparăm The Heat cu alte comedii "buddy cop" pentru că o comparație cu Chaplin, cu frații Marx sau cu multe comedii franțuzești vechi ar fi fără sens.
      Într-o ordine aleatoare îmi vin în minte Bad Boys, 48 Hrs.,Rush Hour, Hot Fuzz, Bulletproof, Starsky & Hutch, The Last Boy Scout, Tango & Cash, Running Scared, Lethal Weapon, The Rookie și recentele The Other Guys și mai ales 21 Jump Street. Toate au fost cu cel puțin o clasă peste The Heat și asta pentru că au știut cum să îmbine comedia cu acțiunea fără să se prostească prea mult. Sunt curios și de alte păreri.

      Ștergere
  2. exact cum credeam ca o sa fie. oricum nu aveam de gand sa-l vad si tu mi-ai confirmat banuielile. intre noi fie vorba întotdeauna am considerat ca Sandra Bullock este o actriță supraapreciată

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate de o parte a publicului este supraapreciată, pentru că dacă ne uităm la premii nu este deloc. Din peste 35 de roluri, a luat un Oscar și un Golden Globe, ambele pentru același rol. În plus, are și o zmeurică :)

      Ștergere