.

31 iulie 2013

Drinking Buddies (2013)

Drinking Buddies (2013) on IMDb
Să ne plictisim cu două cupluri ! - cam ăsta ar fi tagline-ul dramediei de faţă (personal, consider că nu e comedie deloc).

Scenariul, un monument de banalitate, te provoacă la un  adevărat test de rezistenţă într-ale răbdării. Numai cei predispuşi la orice fel de tâmpenii indie vor fi în stare să ajungă cu ochii pe genericul de final, după 90 minute în care nu se întâmplă nimic interesant (poate,cu excepţia unui scurt moment topless + nud în semi-întuneric al Oliviei Wilde, :) ).

Vor fi destui, însă, care să spună că nu s-a urmărit altceva decât o prezentare cât mai aproape de realitate a...vieţii reale, inclusiv prin modul amatoricesc de filmare, care te aduce cât mai aproape de personaje, ceea ce s-a şi reuşit, de altfel, dar viaţa reală, din câte ştiu eu, din proprie experienţă, e condimentată din când în când cu sare şi piper, cu atât mai mult când vrei să faci un film, care ar trebui să fie o formă de entertainment şi nu o armă de tortură psihică.

În plus, hai să fim serioşi, oare câte zeci de filme s-au făcut cu acelaşi subiect, cu doi prieteni de sex opus, care-s cuplaţi cu alţii, cu care se înţeleg sau nu şi de care se despart sau nu şi se folosesc sau nu de oportunitatea de a da o şansă şi posibilei relaţii dintre ei, care relaţie e ca un vulcan nestins ce poa' să erupă oricând ?

Actorii - Olivia Wilde, Anna Kendrick, Jake Johnson, Ron Livingston - se achită bine de sarcini, iar, dacă faci abstracţie de scenariu, să zicem că e interesant să le vezi trăirile, asta dacă ai trăit toată viaţa singur prin păduri şi n-ai apucat să vezi cupluri în acţiune.

Berea e omniprezentă. Pe lângă bere, mai există şi Jason Sudeikis, în rol secundar de boss antipatic, dar joacă atât de şters, de incolor, de inodor, de insipid, încât nu apare nici măcar pe imdb, la secţiunea "full cast and crew", cel puţin până la data curentă.

Concluzie : Un film deloc necesar. Pur şi simplu, încă un film. Ah, şi ca un reminder, pentru mine, ar trebui pe viitor să evit filmele cu Olivia Wilde, pentru că sunt, în general, pierdere de timp.


Verdict :

Official Site: http://www.magpictures.com/drinkingbuddies/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

3 comentarii :

  1. Am pus ochii pe film acum ceva vreme, m-a atras in prima instanta datorita distributiei, dar dupa spusele tale cred ca va fi trecut pe lista de asteptare indelungata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Filmul nu mă atrage deloc, dar cu Olivia Wilde mi-aș pierde vremea...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. dupa cum am zis, nu pierdeti mai nimic daca-l lasati deoparte. eu l-am vazut si l-am dus pana la capat doar pentru cele doua placeri vinovate din rolurile principale, :).

    RăspundețiȘtergere