.

19 aprilie 2013

Oz the Great and Powerful (2013)

Oz the Great and Powerful (2013) on IMDb
  Pentru a-i simți adevăratul gust, este foarte important să-l vezi pe un ecran cât mai mare (de preferat la cinema în 3D), impactul vizual fiind punctul său forte.

Modul în care a fost gândită trecerea din lumea reală, prezentată în alb-negru și în format 4:3, în lumea fantastică plină de culoare a tărâmului Oz, m-a cucerit total. Odată făcută trecerea la ecranul mare și colorat, ne putem bucura de regie, scenografie, imagine, muzică, efecte, de 3 personaje foarte simpatice (Finley, China Girl si Knuck) , dar nu și de scenariu și actori.

Scenariul se situează undeva între slăbuț și acceptabil. Bate prea mult pasul pe loc, îi lipsește umorul (are puțin dar este la nivel de grădiniță) și este previzibil din prima jumătate de oră, dar mai compensează cu strategia de luptă a lui Oscar și cu portița perfectă pe care și-o lasă pentru un sequel.

La capitolul actori, James Franco este singurul remarcat. Nu pot spune că face un rol foarte bun, dar fața lui emană șiretenia necesară personajului, este în rol și asta contează mult. Rachel Weisz și Michelle Williams au avut niște prestații modeste, limitate de scenariu, iar Mila Kunis arată că doar rolurile negative i se potrivesc, în cel pozitiv lăsând impresia de falsitate.

Concluzia: Oz-ul lui Sam Raimi nu este nici pe departe atât de grozav și puternic cum o spune titlul, dar îți satisface pe moment pofta de fantezie încât să ieși din sala de cinema cu un feeling plăcut.


VERDICT:

Official site: http://disney.go.com/thewizard/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu