.

01 aprilie 2013

Mama (2013)

Mama (2013) on IMDb 
   Un exemplu perfect de cum să faci un thriller/horror și bun și slab în același timp.

Primele 50-55 de minute sunt foarte bune. Ne oferă o intrigă excelentă, suficient mister încât să fii captivat total de poveste, un suspans care te ține lipit de scaun, o construcție interesantă a personajelor (în special a celor două fetițe) și două faze la care chiar am tresărit (lucru foarte rar la mine). Dacă s-ar fi oprit aici, puteam să spun că este unul dintre cele mai bune filme ale genului din ultimii 10 ani...atât de mult mi-a plăcut.

Din păcate, de aici încolo devine tot mai slab. Fazele de suspans se repetă încât devin iritante și cât se poate de previzibile, momentele în care unele personaje acționează după o logică doar de ei știută își fac apariția, fantoma este prezentă prea mult timp pe ecran încât își pierde tot farmecul (ba chiar stârnește zâmbete spre final), iar finalul nu putea fi mai aberant și mai ridicol.

La capitolul actori, filmul stă foarte bine. Jessica Chastain, cu un look foarte simpatic, își continuă seria rolurilor jucate fără greșeală, iar cele două fetițe oferă credibilitate de 99,9%. 

Ar mai fi de precizat ca o bilă albă sunetul, care a contribuit enorm la atmosfera de suspans, iar ca o bilă neagră, CGI-ul de slabă calitate de la final.

Concluzia: fără pretenții de scenariu, pentru o porție de suspans și câteva scene de groază, merită oricând.


VERDICT:


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu