.

31 martie 2013

The Master (2012)

The Master (2012) on IMDb 
  Filmele lui Paul Thomas Anderson, din punctul meu de vedere, sunt niște experiențe cinematografice adresate cinefilului înrăit și mai puțin publicului larg. Sunt niște filme de personaje, de interpretare și de regie, cadrele fiind alese cu migală încât să încânte privirile cunoscătorilor. Scenariile scrise chiar de el, niciodată nu m-au atras cu adevărat și mereu mi s-au părut sub regie și joc actoricesc.
La fel este și The Master.

3 roluri excelente făcute de Phoenix, Hoffman și Adams, o regie fără cusur și o imagine impecabilă, de care s-a ocupat compatriotul nostru Mihai Mălaimare Jr., sunt plusurile acestei producții.

Scenariul însă, se limitează la ceva simplu, fără concluzii, fără mesaje și fără emoții transmise către privitor, cu toate că, fiind inspirat de biserica scientologică, avea toate premisele să devină ceva foarte complex și foarte controversat.
Tipicul soldat cu traume psihice care odată întors de pe front continuă războiul cu societatea și nu pare să aibă vindecare, încearcă să-și regăsească calea alături de un maestru excentric ce mânuiește foarte bine tehnicile de manipulare. 
Pe scurt, 137 de minute în care asistăm la relația maestrului cu un discipol dificil, cu toate urcușurile și coborâșurile ei.

Concluzia: doar pentru fanii actorilor și ai regizorului.


VERDICT:

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu