.

29 martie 2013

Sleeping Beauty (2011)

Sleeping Beauty (2011) on IMDb
  Șansele să faci un film ca ăsta sunt de 90% atunci când combini un joint, două pahare de whisky, o poveste a fraților Grimm și Eyes Wide Shut. Pur și simplu inspirația curge prin vene, imaginația atinge apogeul, logica contează mai puțin, iar limbajul trupului face cât o mie de cuvinte.

Singura problemă este că domnița Julia Leigh, debutantă în ale cinematografiei, nu s-a gândit că cei cărora le servește acest film nu vor combina aceleași lucruri înainte de a intra în sala de cinema.
Nu vreau să fiu ignorant, dar, la un an de la vizionarea acestui film, încă mai caut arta din spatele unor cadre ce nu transmit nimic (poate, doar dezgust).

Mie mi-a lăsat impresia că se vrea o "ciorbă delicioasă de văcuță", dar nu este altceva decât "supă la plic" (rapidă, ieftină, doar ca să potolești foamea pe moment).

Ok, o casă de toleranță, o fată care apelează la așa ceva pentru bani și niște bătrânei cu fetișuri sexuale bizare. Singurele chestii noi sunt aduse de două reguli de funcționare: ea trebuie să fie adormită, iar ei nu au voie să penetreze. Mda, interesant, dar unde bate acest film și cu ce ar trebui să rămân în minte după vizionare (exceptând trupul fetei)?! 

Povestea este dezordonată și nu oferă decât niște detalii minime despre personajul principal, replicile sunt foarte puține și banale în mare parte, de Emily Browning a fost nevoie doar pentru că arată bine în costumul Evei, iar regia se bazează în mare parte pe cadre lungi ce te fac martor la evenimente.

Păcat de trailerul incitant...

Concluzia: un film ce te lasă fără concluzii. Dacă am greșit cu ceva, aștept cu mare interes niște păreri argumentate și promit că fac mătănii.


VERDICT:



Official Site: http://www.sleepingbeautyfilm.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu