.

12 aprilie 2013

En kongelig affære (A Royal Affair) (2012)

A Royal Affair (2012) on IMDb 
  Propunerea danezilor la Oscarurile din acest an este un mix captivant între intrigile politice și cele amoroase din Danemarca tulbure a secolului XVIII.

Singurul reproș pe care i-l pot aduce, este nonșalanța cu care este spusă povestea. Pare mai mult interesată să ofere niște informații "din interior"(interesante, nu zic nu) și mai puțin să satisfacă spiritul artistic al privitorului și să-i potolească setea de detalii. "Starea națiunii" în timpul diferitelor schimbări suferite, ne este vag prezentată.

Atmosfera de epocă este excelent creată, personajele sunt foarte bine conturate și dezvoltate, actorii își fac treaba cu brio, iar coloana sonoră evidențiază foarte bine momentele culminante.

M-a atras în mod special instabilitatea mintală a regelui, modul în care această nebunie a fost transformată în cea mai puternică "armă" de manipulare și actingul superb al tânărului student la teatru Mikkel Boe Følsgaard (interpretare premiată la Berlin cu Ursul de Argint). Sper să mai auzim de el pentru că a fost cireașa de pe tort.

Concluzia: o intrigă regală ce merită toată atenția cinefililor.


VERDICT:

Official Site: http://www.magpictures.com/aroyalaffair/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu