.

10 aprilie 2013

Excision (2012)

Excision (2012) on IMDb
   Festivalul de Film Sundance (cel mai cunoscut festival de filme independente), pe care îl urmăresc cu mare interes de câțiva ani, este cea mai bună sursă de informare pentru mine atunci când vreau să mă detașez de clișeele marilor studiouri de film de la Hollywood. Astfel, am ajuns la acest film.

Excision este un "mindfuck movie" excelent, cu mult umor negru și cu un deznodământ horror, ce o are în centrul atenției pe Pauline, o adolescentă cu tulburări psihice care are o dorință excesivă de a deveni medic chirurg.

Mulți vor spune că este un film făcut de un regizor bolnav pentru un public bolnav, cum se întâmplă în majoritatea cazurilor când așa ceva este văzut de cine nu trebuie. 
Mie, fan al genului ăsta de filme, mi-a plăcut suficient de mult încât să-l consider un film bun.

Povestea este foarte captivantă chiar dacă se desfășoară într-un ritm lent, replicile sunt excelente, actingul este foarte bun (în special Traci Lords și AnnaLynne McCord), caracterele personajelor sunt foarte bine conturate, viziunea regizorală este remarcabilă (mai ales în momentele de visare ale lui Pauline), iar finalul este tulburător.

Transformarea foarte reușită a lui AnnaLynne McCord dintr-o păpușică sexy într-o ființă respingătoare, mi-a adus aminte de transformare suferită de Charlize Theron în filmul Monster.

Concluzia: psihotic, artistic și cu elemente originale. De neratat pentru iubitorii filmelor "ciudate". Me Like It!


VERDICT:

Official Site: http://www.excisionmovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu