.

08 aprilie 2013

Lincoln (2012)

Lincoln (2012) on IMDb 
   Pentru cineva care a citit foarte multe lucruri despre Abraham Lincoln, filmul ăsta nu poate fi decât lung și plictisitor, iar dacă este fidel cărții lui Doris Kearns Goodwin, așa cum am auzit, atunci și cartea este în aceeași oală.

În două ore și jumătate, filmul nu face altceva decât să fie un "festin" de replici plate și să urmărească într-un mod detașat, demersurile făcute pentru aprobarea amendamentului 13 în constituție.

Când ai un personaj atât de complex din toate punctele de vedere, nu numai politic, și îl ai plasat într-o perioadă atât de tulbure, este păcat să te rezumi doar la atât.
Pe scurt, Steven Spielberg putea să-și facă "al său" Lincoln și să nu ecranizeze o carte ce se limitează la cele spuse mai sus.

Cât de bun este pe partea tehnică și ce rol extraordinar face Daniel Day-Lewis (de parcă ar fi vreo surpriză), este o altă poveste. Două Oscaruri meritate pentru scenografie și actor principal nu schimbă cu mult impresia generală.

Ca să închei tot într-un ton critic, John Williams "a făcut-o de oaie" cu o coloană sonoră care nici nu am știut că a fost prezentă, dar în schimb, a fost nominalizată la marele Oscar. Ha!?

Concluzia: lung și neinteresant.


VERDICT:

Official site: http://www.thelincolnmovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu