.

27 iunie 2013

The Purge (2013)

The Purge (2013) on IMDb 
 Mulțumiri Ro Image pentru invitație și Cinema City pentru găzduire.

  Se pleacă de la ideea că toți oamenii au o "genă de criminal" care, în funcție de situație, se poate declanșa. Se pune în cel mai propice mediu de dezvoltare a ei, adică într-o noapte pe an în care ai voie să ucizi fără să fii pedepsit, 12 ore în care nici poliţia şi nici salvarea nu funcționează. Apoi, se combină cu un iz de satiră la adresa societății, dar mai ales la adresa politicii din SUA (o paralelă simpatică cu modul în care SUA intră în războaie inutile și își sacrifică cetățenii pentru interesul financiar) și se piperează cu două-trei momente de umor grotesc.
Ca totul să rămână în mediul specific Hollywood-ului, că vorba aia "what happens in Vegas stays in Vegas", se adaugă și o porție consistentă de clișee, situații care mai de care mai neverosimile, twist-uri neinspirate și personaje cu puțini neuroni. Toate ingredientele de mai sus se aruncă într-un film fără cap și fără coadă, căruia i se dă numele "The Purge" și este trimis în lume "să-i facă" la buzunare pe toți credulii (nu-i o jignire, mă număr printre ei) care se lasă vrăjiți de idee și vor să-l vadă în speranța că sigur este ceva interesant.

Dacă ideea de la care pleacă te face să ajungi în sala de cinema, iar curiozitatea de a vedea până unde se poate ajunge te ține până la final, între timp, nu îți rămâne decât să apreciezi rolurile cât se poate de credibile ale unor actori ca Lena Headey și mai ales Rhys Wakefield și să guști partea de satiră. That's all folks!

Concluzia: cu teoria stă bine, dar practica îl omoară încet și sigur, cu fiecare secundă scursă până la final.


VERDICT:

Official Site: https://www.facebook.com/thepurgemovie
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu