.

21 mai 2013

The Oranges (2011)

The Oranges (2011) on IMDb 
  Pe scurt, între două familii vecine care se înțeleg foarte bine de mulți ani, se nasc tot felul de conflicte în momentul în care fata de 24 de ani a uneia (Leighton Meester) începe o relație cu capul celeilalte familii (Hugh Laurie), un bărbat trecut de 50 de ani.

La fel ca o portocală (de unde vine și titlul), filmul are o coajă amăruie ce provoacă reticență la început, dar odată ce dai de gustul dulce-acrișor din interior, îl vei "mânca" până la ultima picătură.

Scenariul ca și desfășurare este credibil doar pe alocuri, dar compensează printr-un mod destul de relaxant, spontan, amuzant și greu de anticipat, în care prezintă o serie de întâmplări și situații jenante prin care trec personajele, fără a uita să lase loc și unui strop de emoție la final. În plus, din punctul meu de vedere, face foarte bine că nu îți dă forțat lecțiile alea moralizatoare și speech-uri fără sens pe care le găsim în multe filme de acest gen, lăsând concluziile la aprecierea fiecărui spectator.

Actorii, cunoscuți în marea lor parte pentru serialele în care au jucat (House M.D., Gossip Girl, The O.C. sau The West Wing), dau culoarea necesară unei astfel de povești prin carisma lor si prin credibilitate în roluri.

Concluzia: nu știu dacă va fi gustat de multă lume (din ce am văzut criticii l-au desființat și nici publicul de pe IMDb sau Rotten Tomatoes nu este mulțumit), dar pentru că mie dramedia asta mi-a întrecut așteptările și mi-a făcut seara mai frumoasă, țin să o recomand mai departe.


VERDICT:

Official Site: http://welcometotheoranges.com/
Sites: Rotten Tomatoes Metacritic CinemaRX Cinemagia 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu