.

19 mai 2013

Parental Guidance (2012)

Parental Guidance (2012) on IMDb 
  În primul weekend al anului 2013 am spus prezent la premiera acestui film, nu pentru că mă atrăgea cu ceva special, ci pentru că aveam chef de ceva ușor și relaxant înainte de a-mi termina concediul de iarnă și de a reveni la problemele de la serviciu, iar oferta era destul de sărăcăcioasă din punct de vedere al comediilor. În plus, precedentele filme ale lui Andy Fickman au fost suficient de simpatice și amuzante încât să nu regret timpul alocat, în special The Game Plan (2007).

Astfel, am dat peste această comedie foarte simpatică, mult mai reușită decât o arată trailerul.

Cum era de așteptat, nu este vreo mare filosofie în scenariu, fiind cât se poate de previzibil din primele 5 minute, și nici în interpretarea actorilor, dar pentru ceea ce se vrea a ieșit bine. Are câte o porție de umor și câte un mesaj pentru fiecare categorie de vârstă și asta îl face plăcut de urmărit împreună cu toată familia. Ciocnirea ideilor de modă veche ale unor bunici trăzniți cu modernismul exagerat al copiilor impus de niște părinți protocolari (în special de mama interpretată de Marisa Tomei), stârnește multe zâmbete, amplificate până la stadiul de râsete de câteva gaguri marca Billy Crystal din vremurile sale bune, de prezența plină de energie a lui Bette Midler, dar și de puțin umor situațional ce are în prim plan niște copii ceva mai speciali de care te atașezi cu ușurință.

Mesajul familial, stropul de emoție, carisma actorilor, dar și zâmbetul rămas pe buze, m-au făcut să fiu mai indulgent și să nu dau cu "ouă" în el pentru minusurile sale evidente.

Concluzia: un film perfect de văzut în familie, dar și atunci când cauți o comedioară decentă. Buna dispoziție este garantată.


VERDICT:

Official Site: http://www.parentalguidancemovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu