.

27 mai 2013

Fast & Furious 6 (2013)

Fast & Furious 6 (2013) on IMDb
  Echipa de șoc din Fast Five (2011) care lupta cu succes cu doi adversari puternici în același timp și care făcea mare deranj în scena antologică cu seiful târât pe străzile din Rio, s-a întors la fel de în formă și cu aceeași carismă, doar că de data asta motivațiile nu mai sunt pe plan financiar, ci trec în plan personal, lucru care face povestea și mai interesantă.

În același ritm furios și iute, cu distrugeri în masă, cascadorii spectaculoase, motoare turate la maxim, urmăriri, împușcături, explozii, lupte atât între băieții cu mușchi cât și între fetele rele, momente de umor, muzică antrenantă, montaj dinamic, cadre în mișcare alese foarte bine încât să te transpună în mijlocul acțiunii și nu în ultimul rând, o mică latură dramatică, Fast & Furious 6 reușește să fie...hipnotizant.

Pentru 130 de minute pur și simplu devii "sclavul" acțiunii și adrenalinei la cote ridicate pe care și de data aceasta Justin Lin & Co. le servesc perfect, aruncându-ți și două "bomboane" delicioase exact în momentele potrivite. 
Prima este intro-ul ce face încălzirea cu un montaj de scene din precedentele filme ale seriei, derulat pe energica melodie "We Own It", iar a doua este finalul "wow" prin care își asigură succesul următorului F&F și te face să numeri zilele până când va fi lansat.

Din punct de vedere al distribuției, avem aceiași actori, în aceleași roluri și cu aceeasi poftă de acțiune, plus  o revenire plăcută a lui Michelle Rodriguez și două new entry-uri care se integrează foarte bine în peisaj. Primul este Luke Evans care se potrivește din toate punctele de vedere rolului de bad guy, iar a doua este Gina Carano care, chiar dacă nu le are cu actoria, le are cu artele marțiale și este de ajuns pentru ceea ce are de făcut. De fapt, sunt sigur că a fost aleasă special pentru două scene de luptă ce fac deliciul părții masculine.

Este adevărat că, la fel ca și celelalte filme ale seriei, este lipsit de credibilitate, sfidează logica, chiar și gravitația, are o desfășurare previzibilă în proporție de 98% și actori aleși pentru "bătaie" și nu pentru lecții de acting și discuții filozofice, dar, pentru că este un mare DAR, toate astea în cazul de față sunt plusuri și nu minusuri. Fără ele, nu ne-ar fi plăcut atât de mult.

"Ride or die, remember?"

Concluzia: dacă m-ar întreba cineva cum arată din punctul meu de vedere un film de acțiune perfect, cu siguranță Fast & Furious 6 ar fi unul dintre exemple.


VERDICT:

Official Site: http://www.thefastandthefurious.com/splashpage/
Sites: Rotten Tomatoes Metacritic CinemaRX Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu