.

25 mai 2013

Bullet to the Head (2012)

Bullet to the Head (2012) on IMDb 
  Acțiunea și umorul mergeau mână în mână în anii '80 când Walter Hill punea un infractor și un polițist sa lupte împreună pentru aceeași cauză în filmul "48 Hrs.". În 2012, tot pe idee asta, același regizor face unul dintre cele mai plictisitoare și inutile filme ale ultimilor ani.

Să nu creadă cineva că mă așteptam la ceva atât de bun ca filmul menționat mai sus, ba din contră, mă așteptam să fie un film de acțiune banal, care să aibă totuși câteva sclipiri din partea lui Stallone, puțin umor și câteva momente de acţiune spectaculoase (cel puțin asta promitea trailerul). Din păcate, nu am primit nici măcar acest minim de cerințe.

Bullet to the Head (mai potrivit era la plural pentru că sunt mai multe gloanțe și mai multe capete) este un action movie de categorie B care și-a propus să nu rateze nici măcar un clișeu și să fie cât se poate de clar de la început și până la final. Știm din primele 10 minute cum va decurge totul, cine sunt baieții buni, cine sunt ăia răi, ce legături se vor crea între personaje, care va fi obiectul șantajului, cine cu cine se va lupta în final, care va rămâne în picioare ș.a.m.d.

Despre regie şi acting nu cred că se poate vorbi la un asemenea film, poate doar să spun că sunt la fel de bune pe cât sunt și cele din filmele cu Steven Seagal și Van Damme. Cel mai deranjant lucru după jalnicul scenariu, este modul fad în care se prezintă momentele de acțiune, demne de un film scos direct pe DVD. Nu înțeleg pentru ce au avut nevoie de un buget exagerat de mare (cca $55,000,000 conform IMDb). The Last Stand-ul lui Arnie a fost cu mult mai spectaculos şi a avut doar puţin peste jumătate din bugetul acestui film.

Ar mai fi de spus că încearcă să aducă puţin umor marca 48 Hrs. prin câteva replici între cei doi, dar la cât de prost este per total, este ca şi cum ai încerca să îndulceşti apa dintr-o piscină cu un cub de zahăr.

Concluzia: 90 de minute irosite cu cel mai prost film al lui Stallone după Rhinestone și cu unul dintre cele mai proaste filme lansate pe marele ecran în ultimii ani. Mergea "straight to DVD" doar pentru fanii înrăiţi ai genului sau ai lui Sly şi atunci totul era explicabil şi mai uşor de digerat.


VERDICT:

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu