.

04 mai 2013

Broken City (2013)

Broken City (2013) on IMDb 
  Primul film regizat de Allen Hughes fără aportul fratelui său Albert, este doar un alt thriller politic. Spun "doar", pentru că nu aduce nimic nou genului, ba chiar plictisește cu același meniu de clișee și de personaje pe care le-am mai văzut de n ori.

Avem de o parte celebrul erou, puțin pătat aici, (care este ori polițist sau fost polițist, ori detectiv sau ziarist) care este în stare să sacrifice orice pentru dreptate (chiar și propria viață), iar de partea cealaltă avem celebrul politician lipsit de scrupule, care este în stare de orice pentru a mai câștiga un mandat și pentru a-și asigura afacerile necurate. În mare, filmul este un fel de Wahlberg (eroul) vs. Crowe (politicianul), iar actingul foarte convingător al celor doi este singurul motiv pentru care merită văzut.
Restul actorilor nu ies cu nimic in evidență, iar personajele lor sunt doar niște pioni folosiți în anumite momente ale poveștii, de care nu ne pasă nici măcar o clipă.

Marea problemă a scenariului nu constă însă în personajele nedezvoltate suficient, ci în lipsa de coerență. Începe bine, are doza necesară de realism și mister, dă impresia de complexitate printr-un fir narativ care se deschide în mai multe direcții (adulterul, corupția, campania electorală, relația dintre Taggart și Natalie, evenimentele din urmă cu 7 ani), dar pe parcurs apar câteva găuri, apar momentele forțate, se pierd amănuntele și totul se rezumă la un thriller de acțiune americănesc cu situațiile specifice (celebra urmărire cu mașina, celebra intrare abuzivă în locuința cuiva și câteva împușcături).

Concluzia: două roluri bine jucate și o regie bună, mai îndulcesc puțin gustul amar lăsat de un scenariu "broken", dar tot nu-l pot recomanda mai departe.


VERDICT:


Official site: http://www.brokencitymovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu