.

25 aprilie 2013

Flight (2012)

Flight (2012) on IMDb 
   Am fost naiv crezând că trailerul ascunde ceva complex.
Un proces amplu, flashback-uri care să contureze povestea precum niște piese de puzzle, un element surpriză aproape de final și sentimente împărțite ale celor implicați, au fost gândurile mele înainte de vizionare.

Nu m-a deranjat atat de tare că filmul se rezumă doar la o altă poveste despre dependență, cât m-a deranjat maniera lipsită de imaginație în care este prezentată.
Așa cum Lincoln a fost făcut doar ca să mai ia Daniel Day-Lewis un Oscar, așa și Flight pare făcut doar pentru jocul lui Denzel Washington.

În prima jumătate de oră scenariul "scapă" de toate detaliile importante ale prabușirii și se concentrează doar pe drama personajului principal. O dramă obișnuită, cu tipologii de personaje specifice Hollywood-ului, ce predă o lecție de moralitate de colțul străzii.

Punctul forte al producției este cu siguranță actingul. Denzel Wasginton face un alt rol mare, iar John Goodman este fenomenal ori de câte ori apare. Chiar dacă sunt eclipsați de cei doi, Kelly Reilly și Don Cheadle au și ei partea lor de merit.

Regia nu este nici bună, nici rea. Zemeckis își arată calitătile regizorale în timpul prabusirii și în câteva momente de intimitate ale personajului, în rest, este doar un regizor oarecare. 
Am mai remarcat coloana sonoră cu melodii bine alese pentru diferite momente ale poveștii.

Concluzia: un film de văzut, în special pentru fanii lui Denzel (printre care mă număr și eu), dar nu și de revăzut. Putea să fie mult mai bun...


VERDICT:

Official site: http://www.paramount.com/flight/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu