.

26 aprilie 2013

Malèna (2000)

Malèna (2000) on IMDb
  Giuseppe Tornatore este pentru mine unul dintre cei mai mari regizori ai ultimilor 25 de ani, din păcate neapreciat la adevărata lui valoare, iar Malèna, este o capodoperă ce transmite sentimente profunde cum rar o face un film.

Scenariul este foarte bun și are exact cele două calități pe care le caut de fiecare dată la un film, complexitate (prin temele abordate) și profunzime (prin sentimentele transmise).
În plan principal, asistăm la o dramă revoltătoare a unei femei frumoase doborâtă, umilită și schimbată de o societate caracterizată prin invidie, bârfă, preconcepții, efect de turmă și nu în ultimul rând, instincte animalice ale bărbaților.
În plan secund avem o odă a frumuseții, o evoluție a tânărului Renato, o altfel de poveste de dragoste și , poate cel mai important detaliu, o perioadă întunecată a Italiei sub conducerea lui Mussolini (fascismul fiind principalul vinovat pentru comportamentul și gândirea unei astfel de societăți).

Din punct de vedere regizoral este ca o poezie încântătoare, fiecare cadru fiind construit cu meticulozitate și curgând frumos pe o coloană sonoră de excepție.

La capitolul actori, este de remarcat prestația foarte bună a micuțului Giuseppe Sulfaro și bineînțeles, Monica Bellucci, care impresionează prin frumusețe și senzualitate, fiind o adevarată muză.

Concluzia: îmi este imposibil să-i găsesc vreun defect. O capodoperă în adevăratul sens al cuvântului.


VERDICT:

Official Site:
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu