.

20 martie 2013

The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises (2012) on IMDb
  Sunt un mare admirator al modului în care Christopher Nolan l-a revitalizat pe cel mai iubit și mai cunoscut erou al benzilor desenate (cel puțin asta susțin sondajele făcute de-a lungul timpului), într-o trilogie care a inventat un alt gen de "filme cu supereroi".
Prin urmare, pentru mine a fost cel mai asteptat film al anului 2012. O asteptare care nu a fost in zadar.

Scenariul este în cazul de fața înger și demon.
Demon, pentru că are o gafă majoră și alte câteva situații forțate ce lasă impresia de incoerentă în desfășurarea acțiunii. Înger, pentru că reușește să dezvolte frumos personajele și să lege bine povestea de precedentele încât toată trilogia să aibă sens și să nu lase întrebări în urmă, să ofere fiecarui personaj (chiar și celor secundare) un moment de "intimitate" în care să-și expună conflictele interioare și motivațiile care i-au adus în situația de fața și nu în ultimul rând, să ne ofere același Batman "pentru oameni mari".

Ritmul este unul de șah, destul de lent în multe momente, dar plin de tensiune în așteptarea următoarei "mutări". La lucrul acesta a contribuit foarte mult coloana sonoră ce poate fi considerată cea mai mare bilă albă alături de regia foarte bună a lui Nolan.

Villainul Bane, chiar dacă nu are inteligența malefică a genialului Joker din The Dark Knight, prin statură, prin modul în care acționează, prin istoria sa și nu în ultimul rând printr-o voce agasantă, reușește să pară în multe momente invincibil.

Actingul, cum era de așteptat, de la bun în sus. Toți actorii se mulează foarte bine pe rol, dar ca să-mi păstrez subiectivitatea, Anne Hathaway este de departe favorita mea. Senzualitatea emanată prin costumul de Catwoman nu se uită ușor.

Efectele speciale sunt foarte bune, dar sunt folosite cu măsura. O mare parte din ele au fost prezentate în trailere, așa că la acest capitol nu pot spune că a surprins cu ceva.

Concluzia: Un final (?!) reușit al trilogiei, dar nu și cel mai bun dintre cele trei filme. Parcă The Dark Knight mi-a plăcut puțin mai mult datorită lui Joker.


VERDICT:


Official Site: http://www.thedarkknightrises.com/
Sites: Rotten Tomatoes Metacritic CinemaRX Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu