.

19 martie 2013

Django Unchained (2012)

Django Unchained (2012) on IMDb
  Nu este la fel de bun ca filmele sale din anii '90, dar este cel mai bun Tarantino din ultimii 13 ani și unul dintre cele mai bune filme ale anului. Dupa ce s-a "răzbunat" pe naziști, acum se răzbună pe albii deținători de sclavi în America anilor 1858. Pentru că se aude că va fi o trilogie, sunt tare curios ce mai urmează ?!

Scenariu solid, imprevizibil în unele momente, ce îmbină perfect mai multe genuri și dezvoltă foarte bine în cele aproape 3 ore, o poveste ce părea foarte simplă la prima vedere și putea oricând să devină plictisitoare.
Schimburile de replici rapide și inteligente ca în Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994) sau Inglourious Basterds (2009), sunt lăsate în plan secund, meniul principal aici fiind sarcasmul și umorul. Din punctul meu de vedere, Oscar meritat fără doar și poate la scenariu.

Actorii se achită cu brio de sarcini și nu înțeleg de ce doar Waltz a fost nominalizat la Oscaruri.
Jamie Foxx arată încă o dată după Ray (2004), Collateral (2004) și The Soloist (2009), că este un actor mare când este folosit cum trebuie. Christoph Waltz își trece în cont încă un rol memorabil și un Oscar pe deplin meritat. DiCaprio a atins în ultimii ani o maturitate extraordinară incât, fără să fiu prea exagerat, este printre cei mai buni actori ai momentului. Bătrânul Samuel L. Jackson a fost magistral în rolul lui Stephen. Singurul lucru care i se poate reproșa la capitolul distribuție, este că nu avem un personaj feminin care să se ridice la nivelul celor patru. Kerry Washington este prea puțin scoasă în evidență, însă nu știu dacă se putea mai mult. Părerea mea este că o actriță de top într-un rol negativ ar fi făcut filmul și mai bun decât este.

Coloana sonora este delicioasă. Morricone, combinat cu muzică clasică (Beethoven si Verdi) și puțin hip-hop.

Regia, în dulcele stil Tarantino. Trebuie văzută și nu comentată. Vorbele nu au farmec la acest capitol.

Concluzia: pentru un cinefil care se respectă și nu este deranjat de stilul lui Tarantino, ăsta este unul dintre filmele pe care nu are voie să le rateze. Fără să exagerez, este un film de colecție cum rar se mai face în ultima vreme.


VERDICT: 


Official Site: http://unchainedmovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic CinemaRX Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu