.

07 iulie 2013

The Lone Ranger (2013)

The Lone Ranger (2013) on IMDb 
  The Lone Ranger este un "Pirații din Caraibe" adaptat la genul western, cu o poveste care nu se ia în niciun moment în serios și cu o durată mult prea mare. Dacă se limita la 100-110 minute ar fi fost mult mai ușor de urmărit.

Foarte important este să lași deoparte orice gândire și logică la intrarea în sală și fii pregătit de un "brainless movie" de vară specific americanilor.

Scenariul este modest, fiind construit pe tiparul standard al unui western, cu toate ingredientele specifice vestului sălbatic. Avem același loc dominat de corupție și nedreptate unde răufăcătorii fac legea, unde indienii sunt mereu un exemplu de caracter și un obstacol în calea "modernizării", unde justiția există doar ca idee și bineînțeles, unde mereu apare un erou a cărui legendă va fi spusă din generație în generație.

O astfel de poveste avea nevoie de multă "culoare" pentru a-i rezista 2 ore și jumătate, aici intervenind talentul lui Verbinski de a oferi scene de acțiune cât se poate de spectaculoase, geniul lui Hans Zimmer de a-ți gâdila timpanul cu muzica potrivită la momentul potrivit, carisma unui Johnny Depp care încă mai poate să atragă cu un astfel de rol, aportul unor actori ca Tom Wilkinson și William Fichtner, foarte buni în roluri negative, umorul de situație care să te țină cu zâmbetul pe buze, chiar dacă are un gust obișnuit și este la un nivel de grădiniță, și poate cel mai important, un ritm suficient de alert încât să nu te adoarmă pe parcurs.

Armie Hammer mi se pare încă necopt pentru un rol principal, iar Helena Bonham Carter are câteva apariții scurte în care iese în evidență doar cu al său picior de fildeș ce se transformă la nevoie într-o armă de temut.

Concluzia: un blockbuster de vară suficient de spectaculos și amuzant pentru cei care caută doar o relaxare de moment, dar mult prea lung și banal pentru cine vrea un film bun.


VERDICT:

Official Site: http://disney.go.com/the-lone-ranger/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu