.

06 aprilie 2013

Lo Imposible (The Impossible) (2012)

The Impossible (2012) on IMDb
  Prima parte, care cuprinde introducerea personajelor, dezastrul propriu-zis și efectele imediat următoare, este excelentă.

Modul în care este redat tsunami-ul devastator din 2004, pur și simplu îți taie răsuflarea. Pentru câteva minute asistăm la un adevărat film horror, locul monștrilor și al fantomelor fiind luat de natura dezlănțuită. Te trec fiorii numai dacă te pui pentru o secundă în pielea cuiva care a luat parte la o asemenea catastrofă.

A doua parte, care se concentrează pe reunirea familiei după dezastru, mi s-a părut mai puțin captivantă ca și desfășurare, dar cu un impact emoțional destul de puternic. Este adevărat că se folosește de câteva tertipuri "comerciale", mai pe românește faze forțate special să emoționeze, doar că acest lucru este prea puțin important în timpul vizionării și este greu să nu le guști.

Actingul este de calitate, atât la veteranii Naomi Watts (nominalizată la Oscar) și Ewan McGregor, cât și la tânărul debutant Tom Holland. Efectele, decorul, sunetele, machiajul și regia, foarte bune.

Ca fapt divers, putea sa iasă ceva și mai bun dacă îl făceau mai lung încât să nu se rezume doar la momentele grele prin care a trecut această familie.

Concluzia: o dramă apăsătoare bine realizată, care ne îndeamnă să prețuim viața și familia.


VERDICT:

Official Site: http://theimpossible-movie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu