.

16 aprilie 2013

Gangster Squad (2013)

Gangster Squad (2013) on IMDb 
   Unul din multele filme care demonstrează clar că Hollywood-ul din ziua de azi este într-o mare criză de scenarişti, că superficialitatea este la modă şi că actorii buni sunt nevoiţi să-şi irosească talentul în tot felul de producţii mediocre.
De ce să se chinuie să-l apropie de valoarea unor filme ca Goodfellas, Scarface sau The Godfather, când pot bine mersi să-i dea drumul şi aşa, mizând pe numele grele din distribuţie.

Un film prost nu este pentru că are suficiente plusuri încât să placă: cursivitate, câteva replici interesante, câteva doze mici de umor, o regie foarte buna (cu excepţia a două-trei faze de acţiune de-a dreptul penibile) şi o atmosferă redată bine prin decoruri, costume şi muzică.

Din păcate, minusurile sunt tocmai la cele mai importante capitole, scenariu şi acting.

Cum am zis mai sus, cel mai deranjant lucru este superficialitatea scenariului, insuficient dezvoltat şi zgârcit în detalii, încât să nu îi obosească prea tare pe cei care vin la cinema doar de "fun".

Distribuţia, care trebuia să-l facă un film mare, este folosită doar pentru publicitate (cel puţin asta a fost impresia lăsată). Josh Brolin este singurul care oferă un acting puţin peste medie, în timp ce la polul opus este, culmea, tocmai Sean Penn, deloc credibil în rolul faimosului gangster Meyer Harris Cohen, mai ales cu acel machiaj strident.

ps: trailerul arată excelent

Concluzia: brânză bună în burduf de câine.


VERDICT:

Official site: http://gangstersquad.warnerbros.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu