.

06 august 2013

Quiz Contest - Joaca Cinefilă


Așa cum am promis pe pagina de Facebook, am pregătit un concurs special pentru "cinefilii de serviciu", o joacă cinefilă premiată cum i-am zis eu, cu premii ce constau în DVD-uri atât cu filme noi, cât și cu filme clasice. Pentru asta însă, ca orice concurs, avem nevoie de un regulament pentru a fi totul clar de la început și pentru a nu ieși discuții pe viitor.

REGULAMENT CONCURS - Quiz Contest - Joaca Cinefilă” 

PERIOADA - Concursul se va desfășura pe o perioadă nedeterminată de timp, în funcție de interesul jucătorilor. Cu cât jocul va avea mai mulți concurenți, cu atât și durata va fi mai mare.

LOCUL DE DESFĂȘURARE - Concursul se desfășoară strict pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Cinefiluldeserviciu

DESFĂȘURAREA CONCURSULUI - În fiecare zi, la ore diferite, pe pagina de Facebook vor fi puse două întrebări din cinematografie. Vor fi luați în calcul doar primii 3 concurenți care răspund corect, ordinea răspunsurilor fiind foarte importantă. Astfel, primul care răspunde corect la întrebarea pusă primește 10 puncte, al 2-lea primește 5 puncte, iar al 3-lea 2 puncte. Întrebările vor oscila între unele ușoare, accesibile tuturor, de exemplu “cine a jucat în filmul X”, “câte premii Oscar a obținut filmul Y” sau “din ce film este imaginea Z”, unele de tip “fulger” la care poți răspunde doar accesând rapid anumite site-uri de specialitate, și altele ceva mai complicate ce necesită un minim de cunoștințe “cinefile” și al căror răspuns nu se va găsi printr-o rapidă căutare pe google. Punctajul concurenților va fi actualizat zilnic și va fi accesibil oricui, oricând, accesând următorul link: https://docs.google.com/. În cazul în care, din diverse motive nu vor apărea întrebările într-o anumită zi sau săptămână, ele vor fi reluate pe parcurs încât să se îndeplinească norma obligatorie de 60/62 (în funcție de lună) de întrebări în fiecare lună. De obicei, aceste zile sau săptămâni vor fi anunțate din timp. Pe parcurs, dacă totul merge conform planului, vor apărea și anumite întrebări bonus, care vor avea un punctaj diferit, dar voi intra în detalii la momentul potrivit, cu un update al regulamentului.

PREMII - Premiile constau în DVD-uri cu filme, lista filmelor disponibile pentru acest concurs găsindu-se în permanență la următorul link: http://www.imdb.com/list/qhZEawZcKjQ/ . Lista de DVD-uri va fi actualizată în timp, așa că nu uitați să o verificați măcar o dată la 2 săptămâni. Fiecare DVD din lista concursului are un anumit punctaj, între 150 și 1000 de puncte, luând în calcul mai mulți factori printre care calitatea filmului, disponibilitatea lui pe piață și nu în ultimul rând interesul pe care filmul respectiv îl stârnește în rândul cinefililor. Cu cât filmul este mai bun, mai greu de găsit și mai dorit de cinefili, cu atât și punctajul său este mai mare. De precizat că punctajul cu care un DVD intră în lista de mai sus, va rămâne neschimbat pe toată durata concursului.

ACORDAREA PREMIILOR - În momentul în care un jucător are punctajul necesar pentru un anumit DVD din listă și îl dorește, îl poate solicita printr-un mail către cinefiluldeserviciu@yahoo.com sau cinefiluldeserviciu@gmail.com precizând numele DVD-ului și furnizând toate datele necesare (nume, prenume, adresă exactă, număr de telefon) pentru trimiterea premiului, urmând ca punctajul DVD-ului să fie scăzut din totalul punctajului său. De exemplu, dacă eu am acumulat 500 de puncte și solicit DVD-uri în valoare de 400 de puncte, voi mai rămâne doar cu 100 de puncte. Cei care nu sunt mulțumiți de filmele aflate în listă sau cei care vor să strângă mai multe puncte și să le păstreze pentru a lua mai multe DVD-uri pe viitor, sunt liberi să-și joace propria tactică.

ATENȚIE: nu se acceptă conturi multiple, nu se acceptă alianțe între jucători și nici cedarea punctelor unui jucător către altul. Fiecare concurent adună puncte și le folosește strict pentru el. Premiile vor fi trimise prin Poșta Română sau după caz, prin curierat (în cazul în care este vorba de mai multe dvd-uri) și nu presupune niciun fel de taxă din partea câștigătorului. Nu se poate acorda contravaloarea în bani a câștigurilor, ele neavând o estimare valorică, intrând la categoria “premiilor simbolice" care nu au alt scop decât premierea celor ce urmăresc pagina de Facebook https://www.facebook.com/Cinefiluldeserviciu și bineînțeles, blogul http://cinefiluldeserviciu.blogspot.ro/, printr-un concurs interactiv.

MODIFICĂRI ALE REGULAMENTULUI - Orice modificare a regulamentului va fi anunțată cu cel puțin 2 săptămâni înainte ca aceasta să se producă, atât pe blog cât și pe pagina de Facebook.

În cazul în care există întrebarea "de ce pe Facebook și nu pe blog ?!", răspunsul este cât se poate de simplu. Un astfel de concurs pe blog ar fi mult mai greu de realizat, ar solicita mai mult timp alocat și ar fi mai greu de promovat și în rândul altora, pe când pagina de Facebook are flexibilitatea de care are nevoie un concurs de acest gen. Dacă sunt nelămuriri și dacă am omis ceva important, aștept întrebările voastre aici, pe mail, Facebook, Twitter și oriunde știți că mai pot fi găsit.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu