.

08 iulie 2013

El cuerpo (The Body) (2012)

The Body (2012) on IMDb
 Din când în când mai dau peste câte un film bun de care puțină lume a auzit și nu pot să nu-l recomand mai departe. Nu-i ceva memorabil, nu va mai avea niciun farmec să-l revezi, dar plăcerea de moment este neprețuită.

Dacă vă plac genul ăla de thrillere ce te trimit tot filmul pe mai multe piste greșite și te lasă să îți faci propriile scenarii, ca în final să-ți ofere un deznodământ total neașteptat fără să fie aberant, atunci nu îl ratați.

Un paznic de la morgă își părăsește în miezul nopții postul foarte speriat, iese în fața unei mașini care nu-l poate evita, este lovit și intră în comă. Polițiștii ce vin la fața locului constată că lipsește cadavrul unei femei și deschid o anchetă. Cum camerele de supraveghere nu îi ajută, paznicul este în comă, iar alte indicii nu au, soțul femeii este primul chemat la raport. Ca să complice și mai mult situația, cadavrul nu avea încă autopsia făcută, iar soțul pare să ascundă multe secrete. Ce să fie oare?!

Scenariul este construit foarte bine, având doar un singur moment scurt (dacă nu ești foarte atent nici nu-l bagi în seamă) în care logica intră în ceață. Mi-au plăcut flashback-urile ce conturează relația dintre cei doi soți, personajul Mayka cu ale sale glume adorabile, interpretarea foarte bună și credibilă a actorilor în frunte cu Belen Rueda, coloana sonoră și modul în care te ține mereu departe de adevăr, oferindu-ți detalii importante pe care tu să le folosești în cu totul alt scenariu.

Concluzia: un thriller spaniol bun, plin de mister și suspans, cu un final total neașteptat. Nu-l ratați!


VERDICT:


Official site: http://www.sites.sonypicturesreleasing.es/sites/elcuerpo/teaser/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu