.

29 iunie 2013

Premierele săptămânii în România (28 iunie - 4 iulie 2013)

După cea mai tare săptămână a anului din punct de vedere al premierelor, avem o săptămână ceva mai ușoară, de vară, fără vreun hit din punct de vedere al box office-ului, dar cu 4 premiere destul de interesante care să mulțumească diversitatea gusturilor. Avem o comedie în purul stil american, o comedie canadiană pentru cei sătui de americanisme, un thriller/horror și un film romantic.

1. Before Midnight

Finalul trilogiei romantice a lui Richard Linklater îi aduce din nou împreună pe Jesse (Ethan Hawke) și Celine (Julie Delpy), la 18 ani de la experiența din Viena și la 9 ani de la reîntâlnirea din Franța, de data asta pe meleaguri grecești. 
Ce au reușit cu acest proiect pe termen lung cei trei menționați mai sus, este de-a dreptul fenomenal și unic (cel puține eu nu mai știu alt exemplu). Pentru fanii primelor două filme este cu siguranță printre cele mai așteptate filme ale anului, mai ales că nu și-a pierdut calitatea pe drum, ba chiar este mai bun dacă ne luăm după critici.

Pe IMDb are un rating excelent de 8.5/10 din aproape 6000 de voturi, pe Rotten Tomatoes este primit la fel de bine cu un Certified Fresh de 98% din 146 de recenzii ale criticilor și cu un rating de 90% din partea publicului, iar metascore-ul de pe Metacritic confirmă și el calitatea excelentă a filmului cu un rating de 94/100.

Pe la noi nu se schimbă deloc situația și avem cinemaMetru de 95% și două cronici care te trimit imediat la cinema: cinesseur.blogspot.ro și filmreporter.ro.

Prețul bursei www.cinemasx.ro s-a oprit la 26.016, fiind estimat la 6504 spectatori în weekendul de debut.


2. Starbuck

Pentru cei care s-au săturat de comediile de la Hollywood, este cea mai bună ocazie să iasă din rutină cu o comedioară canadiană ce pleacă de la o idee inedită. David, un bărbat de 42 de ani care încă nu s-a maturizat, află cu stupoare că este tatăl a peste 500 de copii, dintre care 142 vor să-l cunoască. Cum a fost posibil ?! Păi... în urmă cu douăzeci de ani, fiind tânăr și cu nevoie mare de bani, a donat spermă la o clinică de fertilitate.
Pentru că nu pot lăsa o idee ca asta neexploatată, penibilii de americani au și făcut deja un remake ce se va lansa în curând și îl va avea în rolul principal pe Vince Vaughn.

În mare parte, părerile sunt destul de bune încât să ne convingă să vedem filmul. Cei 5828 de useri care l-au votat pe IMDb sunt destul de mulțumiți și îi oferă un rating bun de 7.2/10, critica de pe Rotten Tomatoes îl situează după 66 de recenzii la un 65% fresh, în timp ce Metacritic este ceva mai aspru și îi dă doar 49/100.

La noi, blogdecinema.ro îi dă un rating bunicel de 73%, iar o părere cât se poate de elocventă găsim pe filme-carti.ro, scrisă de Delia.

Bursa de filme www.cinemasx.ro îl estimează undeva la 2900 de spectatori pentru acest weekend, cu un preț blocat la 11.597.


3. The Internship

Fețele celor doi actori pe afiș, numeroasele proiecții, genul filmului, dar mai ales faptul că este cea mai accesibilă premieră a săptămânii pentru publicul larg, îl fac să fie favoritul principal la câștigarea weekendului.

Echipa din The Wedding Crashers, Owen Wilson și Vince Vaughn, se întoarce în alte împrejurimi, dar cu aceleași intenții de a te face să râzi. Cei doi sunt niște agenți de vânzări trecuți de mult de vârsta tinereții, care odată rămași fără loc de muncă se înscriu ca stagiari la google. Aici, în lupta pentru un loc de muncă permanent, au de înfruntat tineri extrem de bine pregătiți în domeniu, singura lor armă fiind experiența de viață și cea acumulată în vânzări. Regia este semnată de Shawn Levy (Real Steel, Date Night, Night at the Museum, Just Married).

Pe IMDb are o notă de 6.4/10 dată de puțin peste 7000 de useri, pe Rotten Tomatoes are o prospețime de doar 34% din 124 de recenzii ale criticilor, în timp ce metascore-ul de pe Metacritic indică un 43/100 și un user score de 5.7/10.

În România, blogdecinema.ro confirmă că este un film slăbuț oferindu-i un cinemaMetru de numai 34%, dar blogosfera, prin cronicile de pe ioananixanzhelamovies, filmetari.com și sabina-cornovac.ro,  ne îndeamnă să-i dăm o șansă dacă vrem să râdem și să ne relaxăm.

Cum am anticipat, și bursa de filme www.cinemasx.ro îl consideră favoritul la câștigarea weekendului cu un preț blocat la 53.888, ceea ce înseamnă că este estimat la un debut de 13472 spectatori.


4. The Purge

Se pare că este un weekend al ideilor inedite, iar acest thriller/horror cu siguranță iese câștigător din punctul ăsta de vedere. O noapte pe an ai voie să ucizi fără să fii pedepsit, 12 ore în care nici poliţia şi nici salvarea nu funcţionează. O noapte în care poţi dezlănţui fiara din tine asupra celui pe care îl urăşti fără să pățești nimic. Ce ziceți de asta ?!
Fanii genului thriller/horror cu siguranță au ales de mult ce film vor vedea la cinema în acest weekend, mai ales că nu vine doar cu o idee foarte tare, ci și cu un amenințător "interzis celor sub 18 ani".

Pe IMDb are un rating acceptabil pentru genul său de 5.6/10 din peste 13800 de voturi, pe Rotten Tomatoes 125 de critici indică un procent de doar 38%, în timp ce pe Metacritic are din partea criticilor un 41/100 și un user score de 5.0/10.

Pe la noi, lumea a fost mult mai dură cu acest film și avem un cinemaMetru de 19% ce indică un film foarte slab și multe recenzii negative din toate părțile: saramon, anzhelamovies, filme-carti.ro, Pitbull, amdoar18ani și ,bineînțeles, părerea mea.

La bursă, avem un preț blocat la 25.206, ceea ce înseamnă că filmul este estimat la un debut de 6302 spectatori în acest weekend.


Enjoy!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu