.

24 iunie 2013

Coming Soon (săptămâna 17.06.2013 - 23.06.2013)


1. The Wolf of Wall Street (2013) (Trailerul Săptămânii)
Scorsese este o certitudine pentru mine că va fi un film cel puțin bun pe care sigur îl vom avea pe la Oscaruri, iar trailerul este cât se poate de incitant. Singura incertitudine este legată de DiCaprio și nu la cât de bine își va juca rolul (știm că sub bagheta acestui regizor nu a dat încă greș), ci dacă va fi sau nu băgat în seamă de Academie. Nominalizare, statuetă sau ... nimic ?!


2. Riddick (2013)
După tot felul de amânări și rescrieri de scenariu, după dispute aprige între producători și realizatori, se pare că în sfârșit personajul Riddick revine pe marile ecrane, dar nu într-o continuare a lui The Chronicles of Riddick cum aștepta toată lumea, ci mai mult într-un "Pitch Black reloaded". Mie îmi sună a eșec după trailer și după atâtea amânări, dar faptul că este făcut cu un buget independet și că David Twohy a avut mână liberă, îmi dă speranțe că ar putea fi ceva decent.


3. Frozen (2013)
Primul teaser trailer al animației Disney pentru perioada de iarnă mi se pare excelent. În nici două minute atinge combinația perfectă de amuzament, emoție și imprevizibil. Dacă nu era filmul lui Scorsese și dacă nu era doar un teaser, îl declaram trailerul săptămânii. Rămâne de văzut cum va arăta primul trailer. Va urma...


4. Free Birds (2013)
Ideea poveștii cu niște curcani care se întorc în timp să se scoată de pe meniul de Ziua Recunoștinței mi se pare foarte simpatică, dar trailerul este cam plictisitor, fără umor și fără personaje cu lipici.


5. Jobs (2013)
Orice ați spune, Ashton Kutcher seamănă cu Steve Jobs când era tânăr, iar pentru un film care vrea să fie un omagiu și nu o capodoperă, eu zic că merge. În The Guardian (singurul film în care a fost într-un rol mai serios) Kutcher s-a descurcat onorabil, iar în cele câteva recenzii de la Sundance, scenariul este cel criticat și nu prestația lui. Cât despre trailer, nu arată rău, dar nici bine.


Am lăsat deoparte trailerele de documentare pentru săptămâna asta și ca BONUS am un video simpatic al celor de la CinemaSins. În stilul lor caracteristic, fac un cocktail "The Great Gatsby" care să aibă același gust pe care l-a lăsat filmul:



Păreri, propuneri, sfaturi, critici ?
Enjoy!

Un comentariu :

  1. The Wolf of Wall Street - cred ca poate fi incadrat in Dezamagirea Saptamanii. Scorsese + DiCaprio...dezamagitor din primele imagini. DiCaprio (probabil) iar va fi "uitat" de juriu, iar cinefilii din intreaga lume ( fani DiCaprio, printre care ma numar si eu ) vor arunca din nou cuvinte grele Oscarului. Dar in acest context chiar nu as vedea logica ( bine, nici in DU nu am reusit sa-mi dau seama ). Astept mai mult de la un al 2 lea trailer.

    Riddick - sunt curios cat % din film a fost filmat in spatele ecranului verde. In rest- am mai vazut imagini de genul prezentate in trailer si in John Carter daca nu gresesc, iar efectele speciale in care sunt prezentate creaturile arata oribil.

    Frozen - nu vreau sa par marele cinefil, dar pe bune acum- filmul (dupa trailer) se incadreaza in categoria 3-7 ani. Se gaseste fix in aceeasi oala cu Lorax, Bolt si multe altele. Next.

    Free Birds - o alta animatie care nu atrage cu absolut nimic. Ofof. Si cand te gandesti ca se pregateste: Angry Birds. As prefera sa vad de 100 de ori Legend of the Guardians decat asa ceva.

    Jobs: Da! Da! Da! De 1.000 de ori DA! Este al 2 lea cel mai asteptat film de catre mine pentru premiile Oscar, unde sunt convins ca va puncta cel putin cateva nominalizari. Ashton Kutcher este clar cel mai bun actor ( cel putin din punct de vedere al infatisarii ) care il putea juca pe Steve Jobs. Nu numai in The Guardian ofera un rol "serios"ci si in Butterfly effect sau Personal Effects. Tare mult mi-as dori o nominalizare si pentru el, pentru ca din ce se vede in trailer este peste DiCaprio ( rog fara injuraturi :) ). Ce sa mai: TRAILERUL TRAILERELOR din cele 5 editii. Sper ca filmul sa fie lansat si in Romania.

    Bonus: cuvantul care defineste video-ul este: :))

    p.s: ca tot m-am entuziasmat cu Jobs. Poate faci dupa 2-3-4 luni sau la sfarsitul anului un articol cu cele mai bune trailere aparute anul acesta. Sau poate ai tu o idee mai buna.

    p.s2: vad ca nu pot posta comentariu prin livejournal. "Adresa URL conţine caractere nepermise". Vreo idee?

    RăspundețiȘtergere