.

18 iunie 2013

Coming Soon (săptămâna 10.06.2013 - 16.06.2013)


1. The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
Nu mă număr printre fani, ba chiar sunt un mic hater, dar trebuie să recunosc că arată foarte bine. Cum era de așteptat, atracția principală este dragonul Smaug care are o apariție scurtă la final. Alte comentarii le păstrez pentru primul trailer.


2. Killing Season (2013)
Travolta își ia rucsăcelul de vânătoare, accentul de sârb, privirea de dur și cine știe ce motivație tâmpită de răzbunare și se duce în munți după bătrânelul De Niro. Acolo, se pare că vor ieși scântei între cei doi și totul se rezumă la o luptă care pe care. Mda, ce poate fi mai interesant ?!


3. 300: Rise of an Empire (2014)
Merge pe același stil de realizare ca și precedentul. Multe slow-motion-uri, cadre eye candy, o imagine desprinsă dintr-un tablou pictat, lupte spectaculoase (în mare parte pe apă) și multă violență, o coloană sonoră care să întrețină perfect atmosfera și bonus, Eva Green. Mie îmi face cu ochiul și asta pentru că mi-a plăcut 300.


4. Elysium (2013)
Cu un buget de $30M și cu o distribuție necunoscută, Neill Blomkamp a făcut unul dintre cele mai bune și originale s.f.-uri pe care le-am văzut (District 9). Cu $100M și cu actori ca Matt Damon și Jodie Foster, se pare că vine cu multe clișee la pachet. Un erou, un antidot care salvează omenirea, același viitor distopic cu oamenii bogați ce trăiesc în lux undeva departe de cei săraci care trăiesc de azi pe mâine, și bineînțeles, un sistem robotizat care îi ține sub control. Tare aș vrea să mă înșel, dar îmi miroase a scenariu ieftin ascuns după o tonă de efecte speciale.


5. Snowpiercer (2013) (Trailerul Săptămânii)
Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului pentru mine, cu șanse reale să bifeze ceva nominalizări pe la Oscar. Povestea este inspirată de "Le Transperceneige", roman grafic scris de catre Jacques Lob și Jean-Marc Rochette, este primul film în engleză a lui Joon-ho Bong, este produs de Chan-wook Park și are un mix foarte interesant de actori ce îl include și pe românul Vlad Ivanov.
Foarte pe scurt, acțiunea este plasată într-un viitor post-apocaliptic înghețat, în care singurii supraviețuitori se află în Snowpiercer (un tren mare și aglomerat aflat în continuă mișcare), dar cum și aici condițiile de trai diferă în funcție de clasa socială, se naște o revoltă ce pune în pericol viața tuturor.


La fel ca și săptămâna trecută, ca BONUS am tot un trailer al unui documentar foarte interesant, Salinger (2013), subiectul central fiind J.D. Salinger, omul care a preferat să se izoleze de public și să scrie doar pentru el, de teama efectului negativ pe care l-ar fi avut celebritatea și banii asupra scrierilor sale. Un caracter misterios și unic disecat într-un documentar la care s-a lucrat 5 ani de zile.


Păreri, propuneri, sfaturi, critici ?
Enjoy!

3 comentarii :

  1. The Hobbit: The Desolation of Smaug – cel mai bun comentariu cu privire la film(primul) mi s-a parut al unui utilizator Cinemagia, si anume: “ Unii numesc The Hobbit film. Pacat”. Trailerul sau mai bine zis Teaserul arata deplorabil si cu siguranta va fi acelasi film ca si prima parte. Multe ocolisuri, multe plictiseli, multe clisee, multe si nimic interesant. Doar prezenta lui Legolas mai atrage ceva, iar dragonul arata fix ca pe un joc video.
    http://www.cinemarx.ro/stiri-cinema/video-trailerul-the-hobbit-the-desolation-of-smaug-a-declansat-un-lant-de-reactii-in-reactii-in-reactii/ pentru cine nu a vazut. Mult mai bun decat trailerul.
    300: Rise of an Empire – Immortals la puterea a 2 a. De 2 ori mai mult sange, de 2 ori mai multe batalii, de 2 ori mai multe cadre slow motion. Altceva? In afara de faptul ca nimeni nu prea este interesat de acest film, ci mai degraba de o continuare a filmului 300. P.S: data de lansare s-a mutat pentru martie 2014. Esec sau ce?
    Elysium – After Earth, Oblivion – 2 pana acum. Elysium is next. Si cine stie ce vom mai intalni pana la sfarsitul anului. Ori scenaristii sunt in pana de idei, ori sunt de mana a 5 a, ori studiorurile nu vor sa riste cu proiecte originale. Sa fie toate 3 la un loc?
    Killing Season – O Doamne. Parca editia trecuta il criticam pe DeNiro ca joaca numai in comedii romantice in ultimul timp. Mai bine o comedie romantic decat asa ceva. In locul lor vedeam un :Steven Seagal vs Jason Statham.
    Snowpiercer – vreau sa vad asa ceva. In ceea ce priveste Oscarul, altul este filmul pe care astept sa-l vad triumfand la multe categorii.

    Bonus: Salinger – in general fiecare documentar are ceva anume care te prinde. La fel se intampla si in cazul lui Salinger. As spune ca el este Trailerul Saptamanii, chiar daca este un trailer la documentar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiam de majoritatea, dar Killing Season pare interesant, e de vazut !

    RăspundețiȘtergere
  3. acum, ori ca m-am desteptat prea mult, ori ca m-am prostit de tot, dar smaugu' arata jenibil pixelizat. avand in vedere ca sunt fanul altor dragoni la moda (game of thrones, desigur) si ca primul hobbit mi-a provocat o profunda durere dorsala privitor la orice posibila continuare, deci ideea e ca voi sari peste dezamagire si voi continua sa-mi vad mai departe de viata.
    vazandu-l pe de niro alergand cu pusca in mana prin padure, mi-am amintit de un film foarte drag mie, anume "the deer hunter". ce vremuri...atunci, filme de oscar, acum, doar glume proaste. asta-i viata, din pacate.
    continuarea la 300, sincer, o consider o idee proasta, financiar vorbind. vine prea tarziu, intre timp s-au mai intamplat cateva filme de acelasi gen si nu e chiar genul care sa atraga tot timpul spectatori. dar, de dragul lui eva green, am sa-mi arunc ochii peste slow-motion-urile alea, mai mult ca sigur.
    elysium era pe lista mea cam de cand ma stiu eu pasionat de distopii si chestiuni postapocaliptice. ceea ce inseamna ca si snowpiercer ma intereseaza, chiar daca traileru nu m-a convins, dar m-a facut curios. acum, nu prea cred ca e de oscar, da' om vedea.

    RăspundețiȘtergere