.

04 august 2013

Premierele săptămânii în România (2 - 8 august 2013)

În plină caniculă, avem nevoie de filme "ușoare", distractive, care să nu ne plictisească, dar nici să nu ne complice cu nu știu ce întrebări existențiale, iar săptămâna aceasta vine cu două astfel de premiere care, la prima vedere, par "filmele de vară" perfecte.


1. Red 2

Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren & Co., adică gașca de foști agenți secreți care nu renunță la acțiune nici după pensionare, se întorc în acest sequel care promite să fie la fel de amuzant și spectaculos ca precedentul.

O concluzie a primelor reacții apărute ar fi că publicul s-a distrat bine la un film care nici nu-și propune mai mult, în timp ce o mare parte din critici nu-mi dau seama la ce se așteptau, dar clar nu la ceea ce au văzut. Pe IMDb are o notă bună de 7,2/10 dată de aproape 8000 de useri, pe Rotten Tomatoes 122 de critici îl consideră 42% fresh, un rating care coincide cu cel al metascore-ului de pe Metacritic.

Aruncând un ochi și pe la noi prin țară, vedem un cinemaMetru de doar 29% pe blogdecinema, în timp ce părerile din blogosfera spun cu totul altceva. Câteva dintre ele pot fi citite pe anzhelamovies, port.ro, filme-carti.ro, emilcalinescu.eu și ioanaralucapopescu.ro.

Bursa de filme CinemaSX estimează un weekend de debut cu 18117 spectatori, prețul fiind blocat la 72.467. În ultima săptămâna prețul  înregistrând o scădere de aproape 8%. La concursul cu predicții de pe forumul CinemaRX, toată lumea consideră că va fi câștigătoul weekend-ului, cu o medie a estimărilor de 22367 spectatori.


2. Turbo

O animație pe care am pus ochii încă de la primele trailere și asta datorită poveștii. Turbo, un melc obsedat de viteză, nemulțumit de comunitatea lentă în care s-a născut, ajunge în urma unui accident "fericit" să își îndeplinească visul. Înzestrat acum cu o rapiditate ieşită din comun, pleacă la drum în aventura vieții sale, hotărât să atingă imposibilul și să concureze în Indianapolis 500 împotriva celor mai buni piloţi.

De data aceasta, se pare că publicul este ceva mai rezervat decât criticii. Pe IMDb cei 3624 de useri care l-au notat până acum îi acordă cea mai mică notă a unei animații apărute în acest an în cinematografele noastre, adică 6,2/10. Pe Rotten Tomatoes însă, are un rating destul de bun de 64% dat de 76 de critici, iar pe Metacritic metascore-ul indică un rating acceptabil de 59/100.

Pe blogdecinema cinemaMetrul se află momentan la un 47%, dar fără să ia în calcul și părerile bloggerilor români, acolo unde lumea pare destul de mulțumită de această animație încât să merita o vizită la cinema. Câteva dintre păreri se găsesc pe anzhelamovies, andreiciobanu.eu și ioanaralucapopescu.ro.

La bursa de filme CinemaSX prețul a avut o ușoară creștere în ultima săptămână, dar nu suficientă încât să revină la prețul maxim de 69.800 înregistrat pe 24 iulie 2013. Așadar, prețul a rămas blocat la 63.568, fiind estimată o prezență în acest weekend de 15892 spectatori.


Pentru că avem doar 2 premiere, săptămâna aceasta mi-am făcut loc și de un bonus cu câteva recomandări de articole cinefile care nu au legătura cu premierele. Pe emilcalinescu.eu putem citi un interviu foarte interesant cu regizorul Iulia Rugină, pe anzhelamovies puteți participa la un concurs cu două invitații duble oferite la horror-ul "The Conjuring" ce va avea premiera în România pe 9 august, pe filme-carti.ro puteți citi recenzia filmului Fahrenheit 451, un film clasic care merită toată atenția cinefililor, yingyangmovies ne recomandă filmul Broken din 2012, o dramă excelentă care a câștigat premiul pentru cel mai bun film la "British Independent Film Awards", iar pe filmreporter.ro găsim sub semnătura lui Dragoș Marin un "Top 10 filme de acțiune".

Enjoy!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu