.

04 iulie 2013

10 Filme Favorite - Bianca Lucia Rus

Bianca Lucia Rus scrie din 2011 pe rusbianca.ro, iar din acest an poate fi urmărită și pe blogul său cu profil cinematografic cinema.rusbianca.ro.

Cele 10 filme favorite alese:






" Depășește orice s-a făcut până acum, în primul rând ca scenariu, iar apoi ca regie și realizare.


2. Trilogia The Lord of the Rings (2001,2002,2003)
Ani la rândul am considerat Stăpânul inelelor cel mai bun film făcut vreodată și într-adevăr este unul dintre cele mai bune. Poveste fantasy frumoasă, o muncă colosală, în primul rând la nivel de scriere-carte și scenariu și ulterior ca producție.


3. The Shawshank Redemption (1994)
The Shawshank Redemption este acea poveste care pe lângă faptul că este jucată magistral, te face să te gândești că unii oameni au viața atât de ușoară și n-o apreciază deloc. Se înscrie pe aceeași tematică cu The Green Mile ( la fel de bun).


4. 12 Angry Men (1957)
Este demonstrația absolută că un film poate fi nu doar foarte bun, ci excelent datorită exclusiv scenariului. Și în plus, joacă Henry Fonda .


5. Some Like it Hot (1959)
Este o comedie savuroasă unde își dau concursul 3 staruri ale cinematografiei , Tony Curtis, Jack Lemmon și Marylin Monroe. Un scenariu savuros și o explozie de situații hilare îmbinate cu măiestrie. Mai rar asemenea comedii bune în ziua de azi. Replica din final memorabilă este o adevărată lecție: - Nobody's perfect! -.


6. Casablanca (1942)
Consider că ar trebui să fie pe lista tuturor cinefililor. Este un film care a făcut istorie.


7. Citizen Kane (1941)
Un alt film care ar trebui să fie pe lista tuturor, fără discuție, mai ales că vine din partea unui regizor-geniu, pe care în ziua de azi îl văd întruchipat în Christopher Nolan.


8. Jeux d'enfants (2003)
Este povestea de iubire modernă, plină de candoare și îndrăzneală, care ar trebui să rămână în sufletul fiecăruia dintre noi. Cu toții ne-am îndrăgostit măcar o dată în viață.


9. Breakfast at Tiffany's (1961)
Este un film jos pălăria și fără Audrey Hepburn nu ar fi fost nimic. Este actrița care prin excelență demonstrează ce înseamnă să fii om și cât de mult poți influența lumea prin actele tale și că înainte de toate putem schimba lumea, iar filmul în sine este un fel de cireașa de pe tort.


10. La vita e bella (1997)
Ei bine... poate fi considerat mai emoționant decât oricare alt film făcut vreodată. Este ironia dusă la extrem a vieții. Iubirea supremă a părinților care depășește orice situație.


Ar mai fi multe filme în lista mea, dar astea sunt câteva pe care le-aș recomanda unui om care va pierde cinematografia și ar avea dreptul să aleagă doar 10 filme pe care să le păstreze să le arate viitorilor copii. "

Mulțumesc pentru participare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu